Hans Mosesson och jag har träffats ett par gånger men bara som hastigast. Bilden tog Carole Lindmark, Teliasonera.

Kul kommentar i blogg

 

Nu har både Hans Mosesson och jag lämnat våra välkända karaktärer. Han gjorde 512 filmer, själv gjorde jag 60. Men två gjorde vi tillsammans.

    Efter den första kunde man läsa ett blogginlägg som jag fortfarande minns med glädje och stolthet.


För säkerhets skull påpekas att jag inte känner skribenten.

(Bloggen drivs av Dick Erixon (f 1962)som är samhällsdebattör och företagare. Han h ar tidigare varit bl a ledarskribent på Finanstidningen, medarbetare i tankesmedjan Timbro, landstingsrådssekreterare (c) i Stockholm samt ekonom inom Röda Korset och SJ.)

Så här skrev han: (länken hittade jag på Resume.se)

Roliga komiker - bara i reklamfilm

måndag 20 juli 2009 · 11:27

Det är kris i humor-Sverige. Med Henrik Schyffert i spetsen har svenska komiker blivit galet pretto. Jag har en tydlig känsla av att de mer är intresserade av vad andra komiker ska tycka, än om publiken har kul. Mer teknik än känsla. Mer för dem själva, än inifrån dem själva. Pretangöst så in i h-e. Totalt distanslöst. De är helt enkelt inte roliga.

Något om hur det är ställt på komikfronten säger det faktum att den roligaste svenska humorn just nu förekommer i reklamfilmer.

Hans Mosesson (ICA-Stig) och Roland Nordqvist (Teliapappan) har givit många skratt i sina roller. De bjuder på sig själva, är intressanta som personer, har utmärkt timing och förmågan att maximalt utnyttja de smala perspektiv som korta kommersiella reklamfilmer ger.

Därför är det helt rätt att den nya reklamfilm där de två möts (se den här), får medial uppmärksamhet. I Expressen, Mästarmötet, och i Resumé Ica-Stig och Teliapappan i gemensam reklamfilm.

När ska svensk humor bli rolig igen?


Min kommentar: Tack Dick!

Kommentarer

17.01.2010 15:27

IreneunghRamkvist

Jag gillar teliareklamen---Har alltid tittat på dom